-
כסלו: ראש חודשים לליובאוויטש

חודש כסלו הוא "ראשון לחודשים" בכל מסגרת חב"דית. זהו החודש העמוס ביותר באירועים מיוחדים ובימים שהפכו יסודיים בהוויה החסידית בכלל. בסמינר "בנות ליובאוויטש" בבית שמש, המקום שמשקיע השקעה יתרה בתחום החסידי לאורך השנה כולה, כסלו הופך להזדמנות של פעם בשנה למסע חסידי בן חודש תמים. לדיווח המלא ותיעוד
פותחין בגאולה
את שורת האירועים פתח חג הגאולה של האדמו"ר האמצעי. היום החגיגי נפתח בלימוד הקונטרס היסודי "עניינה של תורת החסידות" כהכנה לתפילה. התלמידות התעמקו בסודה של תורת החסידות, המעניקה טעם חדש לחייו של כל יהודי ולמעשה סוללת את הדרך לגאולה. לאחר תפילת שחרית בהתלהבות ובחיות, המשיכה תוכנית היום שכללה לימוד חסידות בשופי והתוועדות סוחפת בהשתתפות המשפיעים הרה"ח הרב מנחם מענדל שיחי' רוט ממשפיעי קהילת חב"ד בביתר עלית, הרה"ח שמואל גרומן שיחי', משפיע בקהילת הית מנחם חפציבה, בית שמש, והרה"ח נחמיה גרייזמאן שיחי', משפיע בישיבה קטנה חח"ל צפת.
מתאחדות ביום שמקשר
יום נישואי הרבי והרבנית הינו, כדברי הרבי מה"מ "היום שקישר אותי אתכם" – החסידים. תאריך זה נוצל אף הוא להתחזקות בהנהגות חסידיות ולהעמקה בלימוד שמאיר את הנפש. תלמידות שנה א' התכנסו במהלך היום לצפייה בהתוועדות שלמה של הרבי. היה זה מחזה מרשים ומעורר התפעלות, לראות כיצד למעלה ממאה בנות יושבות ו'מתוועדות עם הרבי' ללא כל אמצעים.
ראש השנה לחסידיוֹת
ימי הגאולה התפרסו על פני כל ה"מעת לעת" של י"ט-כ' כסלו, ואף גלשו מעבר לכך – עם תוכנית עשירה שהוכנה בקפידה במשך שבועות ארוכים. חגיגות ראש השנה לחסידות כללו חוויות ייחודיות, שחיברו בין הרעיונות העמוקים ביותר לחיים כאן ועכשיו. תוכנית הפתיחה כללה התוועדות מיוחדת עם הרב שבתי ויינטרוב שיחי', ראש מכון 'באהלי צדיקים'.
סדר החסידות בבוקר י"ט כסלו, המשיך את המסע החווייתי כאשר הוא התבצע בצורה של "המחסומים ופתיחתם" – כאשר הבנות העמיקו בדברי הרבי ומתוכם שאבו מסקנות אישיות כיצד ניתן לפרוץ את המגבלות הפנימיות של כל אחת לחיים של גאולה. הלימוד לווה בכיבוד עשיר. כשמתוך 'סדר חסידות' זה ניגשה ל'סדר ניגונים' ותפילה חסידית מרוממת.
בהמשך היום, לאחר התפילה החגיגית החל כנס מיוחד שהמשיך את הנושא בו נפתח היום 'נפשי גאלה', כל זה תוך שימוש בתכנית מולטמידיה עשירה וגדושה בשיחות רבות של הרבי. ולאחר מכן נערכו תוכניות פרטניות בכיתות: סדנאות, שיחות והתוועדויות פרטיות של הבנות.
מכאן המשיכו התלמידות אל ההתוועדות המרכזית בהשתתפות המשפיע הרב אסף חנוך פרומר שיחי'. ההתוועדות והתוכנית שאחריה העמיקו עוד יותר בנושא המרכזי של היום, עם כלים ליציאה מהמאסר וחלוקת "תעודת זהות גאולתית" שעליה חתמה כל משתתפת.
מרתון החסידישקייט לא עצר אף לשנייה והמשיך אל "סדר שליחות", שיעור בדבר מלכות ו"מרתון תניא" במהלכו כל תלמידה הסבירה פרק אחד בספר היסוד של חסידות חב"ד – כך שבסיום הערב נערך סיום התניא!
יום הגאולה השני נפתח בחוויה יוצאת דופן עם "כניסה אל הבית של המתנגד" והדמיה של החוויה שאותה נאלץ לעבור רבינו הזקן, בעל התניא והשו"ע. לאחר "לימוד באזיקים" יצאו הבנות והמשיכו ליום נוסף של עיסוק ב"כבלים המודרניים" והיכולת להשתחרר מהם. חגיגות ימי הגאולה הותירו חותם עז בלבותיהן של כל אחת ואחת מהתלמידות, וציידו אותן באנרגיה חסידית לחודשים ארוכים!
מגאולה לאור
החודש נחתם באירועי החנוכה, שבמרכזם ערב לביבות מאיר ומהנה במיוחד לתלמידות השנה הראשונה. הערב שכלל תוכנית מקורית התנהל בצורה מופתית ובסיומו המשתתפות רצו להישאר עוד ועוד…
"בחודש כסלו אנו רואות בכל פעם מחדש כיצד חסידות מאירה את ההוויה של כל אחת ובונה אותה לחיים. השליחות שלנו היא לפתוח את השערים עבור כל תלמידה ולהפיק מהחודש הזה את המירב והמיטב לנחת רוח הרבי מה"מ" סיכמה מנהלת הסמינר הגב' מושקי לרנר שתחי'.










































כתבות נוספות שיעניינו אותך:






