• בין אזעקה לשליחות

    הגדלה

    תוך כדי הליכה ברחוב , נישמעה אזעקה. "שאגת הארי" עדיין לא השתתקה... חשבתי להכנס לחנות ולהסתתר בתוכה, אבל אני מבחינה בנהירה המונית מהחנות החוצה, לכוון הרחוב. שאלתי לאן הם רצים ואמרו, שיש מרחב מוגן מאחורי החנות. לסיפור המלא  

    בתפילה, בהודיה ובעשית מצוה לזכות בנס הגדול

     

     

    תוך כדי הליכה ברחוב , נישמעה אזעקה. "שאגת הארי" עדיין לא השתתקה… חשבתי להכנס לחנות ולהסתתר בתוכה , אבל אני מבחינה בנהירה המונית מהחנות החוצה, לכוון הרחוב. שאלתי לאן הם רצים ואמרו, שיש מרחב מוגן מאחורי החנות.

     

    כשהתיישבתי במיקלט, התחלתי לעניין נשים במבצע הקדוש של הרבי:

    "אות בספר התורה של ילדי ישראל". אשה אחת רשמה את הבוגרים במישפחה ל-"ספר התורה הכללי לאחדות ישראל". ובסיום היא אומרת לי; "אני למדתי בחב"ד ! והאחים שלי למדו בחב"ד ! ואבא שלי עזר לרב גינזבורג ! אני גדלתי בחולון. התלמוד תורה של חב"ד בחולון עמד להיסגר.

    אבא שלי הלך להורים לשכנע אותם, שירשמו את הילדים לתלמוד תורה של חב"ד. וברוך השם, התלמוד תורה של חב"ד בחולון לא ניסגר"!

     

    גם במיקלט, השם יתברך שולח לי בהשגחה פרטית, באופן מפתיע לחלוטין, סיפור חדש שקשור לרבי!

     

    אשה נוספת, שהיתה במיקלט התעניינה מה המשמעות של : "אות בספר התורה של ילדי ישראל". הסברתי. שזו ה"תרופה הרוחנית" שהרבי הכין כדי להינצל מהאיום של שליט עיראק, סאדאם חוסיין ימ"ש. שרצה לפני 44 שנים להטיל עלינו פצצה אטומית, היו לא תהיה !

     

    המשפט שהרבי אמר, שהאחדות של הילדים שרשומים בספר הזה, תהיה שמירה והגנה לכל עם ישראל, מהדהד במוחי וממריץ אותי לרשום ילדים וילדות לספר התורה המיוחד הזה.

     

    היא אמרה שצריכה לשאול את בעלה. אחרי שקיבלה תשובה חיובית רשמה את כל הילדים.

     

    לולא היתה אזעקה ברחוב, לא הייתי מגיעה למיקלט הזה. לא הייתי פוגשת את הנשים הללו. ולא הייתי רושמת את שתי המישפחות הללו. והבונוס המשמח מאד, מאד, מאד: לשמוע שוב על הקשר של המישפחה לרבי ולחב"ד.

     

    נכנסתי לחנות קנות כלים חד פעמיים…. הקופאית אומרת לי: "ניגמר לך הכרטיס מועדון, האם תירצי לחדש אותו?". "ברצון רב" – אני עונה לה.

     

    "מה מספר הטלפון שלך?" – היא שואלת אותי.

     

    כשאני מקריאה לה את המספרים, היא מבחינה במספר 770. והיא אומרת:" אני רואה שיש לך את המספר 770…גם אני למדתי בחב"ד !!!

     

     

    אשה שעמדה לידי בתור לקופה, ושמעה את הדו – שיח ביננו, אמרה לי; "אני הייתי אצל הרבי שנה וחצי לפני תמוז תשנ"ד" והרבי…."

     

    ואז האשה מתחילה להתרגש…וכל הגוף שלה משדר, שהיא עכשיו לא כאן… היא עכשיו ניזכרת במיפגש המרטיט שהיה לה עם הרבי!

     

    היא מתארת איך התרגשה מהמיפגש עם הרבי. היא אמרה לבעלה ; "הרבי הסתכל רק עלי"!!! ובעלה ענה לה ; "הרבי הסתכל עלי" !!!

     

    ברחוב אחר, אני פונה לאשה ומציעה לה לקנות אות ב "ספר התורה של ילדי ישראל" לזכות ילדיה. היא עונה לי, שהיא השתתפה בתור ילדה בקייטנות של חב"ד, כשהתגוררה בקטנותה ב…סמרקנד ! ובארץ היא היתה מורה בבית ספר חב"ד!

     

    האם השכל האנושי יכול לקלוט את היקף ההשפעה של הרבי בעולם? , את ההיקף העצום של הפגישות, שקיים הרבי עם יהודים מכל העולם? את היקף התשובות במענה על המכתבים שהגיעו אליו מכל קצוות תבל? את השיחות וההתוועדויות של הרבי במשך שעות במרכז חב"ד העולמי 770 שבניו יורק,? כשהוא מדבר בשטף דברי תורה וחסידות עמוקים, בלי דפים כתובים ומסוכמים מראש.?

     

    האם השכל האנושי יכול לקלוט את המהפכה שחולל הרבי בכל העולם, על הצלת העם היהודי מהתבוללות, והנחלת מצוות התורה לכל חלקי העם, והנחלת שבע מצוות בני נח לגויים, ע"י שליחי הרבי המסורים?

     

     

    אחד מהרבנים המפורסמים מהזרם הליטאי, החל לדבר על כך *שהגאולה בפתח*.

     

    מי היה מאמין ?

    שגם הוא הפנים את השיחות והנבואה של הרבי שניבא , שבדור הזה משיח בא, וצריך לעשות עוד מצוה כדי לזרז את בואו.

     

    רעיונות חסידות חב'"ד מתפשטים בעולם, בכל החוגים, ועימם גם הוספה בפועל של החינוך של הרבי.

     

    לימוד התניא קדישא הפך נפוץ בכל החוגים. נתינת כמה פרוטות לצדקה כל יום בבוקר, ע"י כל אחד מבני המישפחה, כולל ילדים קטנים.

    אמירת הפרק האישי בתהילים לפי הגיל המתאים, הופך יותר ויותר לנחלת הכלל.

     

    בנות קטנות מדליקות נר שבת בברכה, כחמש דקות לפני האם. – בהשפעת הרבי זה מתפשט ברחבי העולם, בכל החוגים.

     

    דברי הרבי במילחמת המיפרץ: "ארץ ישראל היא המקום הבטוח ביותר בעולם". משפטי החיזוק מהרבי מהדהדים באוזננו, כאילו נאמרו עכשיו. הם הנוסכים בנו כח, ורגיעת הנפש, ביטחון ואמונה לעמוד בכל הניסיונות כולל ההתקפות עלינו במלחמת שאגת הארי.

     

    הבקשה מהקדוש ברוך הוא והציפיה להתגלות מלך המשיח בגאולה האמיתית והשלמה, הפך לנושא המדובר בהא הידיעה הן בארצנו הקדושה והן בעולם.

     

    כולנו בציפיה דרוכה בזמנים נישגבים שכאלו, ומתוך הודיה על הניסים שהשם מרעיף עלינו,

    מחכים לשמוע קול שופר המכריז על התגלות מלך המשיח בגאולה האמיתית והשלמה.

     

    אנו נמצאים בחודש ניסן, בשעת רצון מיוחדת במינה. "בניסן נגאלו אבותינו, ובניסן עתידין להיגאל". נחטוף עוד מיצוה ועוד נתינת צדקה. נעסוק כולנו במבצעי הקודש שהרבי ביקש מאתנו, ובמרץ , עוד יותר מהרגילות שלנו עד עתה. כדי לזכות ולהכריע את הכף לטובת עם ישראל, ולזכות סוף סוף להתגלות הרבי, בירושלים עיר הקודש, מיד עכשיו. אמן.

     

    טמה חורושוכין

     

    תגיות: ,

    כתבות נוספות שיעניינו אותך:

    לכתוב תגובה

    עלייך להיות רשומה למערכת כדי לכתוב תגובה.