• כאן בונים: חומה חד סטרית

    הגדלה

    עד הגל הזה >> התוועדות חסידית עם הגב' מיתר ישראלי >> הכוח להשפיע

    זכיתי ללמוד שיחה מיוחדת ומענגת בתורת מנחם חלק א', שיחה לל"ג בעומר.

    השיחה תעזור לנו להבין את הקשר של ל"ג בעומר לחיי היום־יום שלנו כחסידות של הרבי מה"מ.

    הרבי פותח ואומר שעל פי חז"ל כל עניין בעולם רמוז בתורה. ל"ג בעומר רמוז בפסוק "עד הגל הזה" שמתייחס לגל האבנים שיעקב אבינו עשה בינו ובין לבן הארמי, וכן בפסוק "גל עיני ואביטה נפלאות מתורתך". 'גל' – אותיות ל"ג.

    בל"ג בעומר אנחנו מגיעים לספירת 'הוד שבהוד'. 'הוד' מסמל ביטול וקבלת עול, אלה הם הדברים שנותנים לנו את הכוח לציות המוחלט לדברי התורה ולהוראות הרבי.

    מהפסוק הראשון הרבי לומד משהו נפלא. יעקב אבינו הקים גל אבנים בינו ובין לבן הארמי, חומה מיוחדת במינה. זו הייתה חומה חד־סטרית, בשביל שיעקב ישפיע על לבן, אך לבן לא ישפיע עליו.

    ובהשוואה אלינו: בתור חסידות של הרבי בדור הגאולה, אנחנו צריכות שתהיה לנו הפרדה מוחלטת וברורה. חומה חזקה ביננו ובין העולם. עלינו להשפיע על העולם, באופן שהוא לא יצליח להשפיע עלינו.

     

    איך יוצרים כזו חומה? 

    כשנזכור שכל מגע שלנו עם העולם נועד כדי לברר אותו ולגלות את האלוקות שבו, נוכל להתמקד במטרה היחידה שבפגישתנו עם העולם, וממילא להישמר.

    מדוע אני אוכלת? כדי לברר את ניצוצות הקדושה שבאוכל ולהעלותם לקדושה. הברכה שאני מברכת, לפני ואחרי האוכל, מזכירה לי מי נתן לי אותו. ובנוסף, כוח האכילה הזו ישמש אותי בהמשך לעבודת ה'. וכן הלאה…

    גם כשאני פוגשת מישהי שלא נראית כל כך חמה לענייני 'אידישקייט' כלפי חוץ, אני לא נותנת לה לקרר אותי ומנסה להשפיע עליה. אם יש מצבים שבהם לא אוכל להשפיע, עדיף שאתרחק ואבנה חומה אטומה לגמרי. הכול לפי תנאי הזמן והמקום, ובהתייעצות עם ה'עשה לך רב', המשפיעה, בכל עניין של ספק. אך השאיפה היא תמיד להגיע למצב שבו אפשר להשפיע, ולא להיות מושפעת.

    הכוח לכך מגיע מתורת החסידות; היא זו שמחדדת בנו את ההבנה שאין עוד מלבדו, שהכול אלוקות, ואם כך, אין מה להתפעל מהעולם. הקדוש ברוך הוא מחיה כל דבר בעולם בכל רגע מחדש, אז ממילא אין לרע שום מציאות, והעולם לא יכול להפריע לי בעבודת ה'.

    גל החומה שלנו עשוי מאבנים אשר מסמלות קבלת עול. כלומר, ציות מוחלט לדברי התורה ולדברי הרבי. כן, גם כשזה למעלה מההבנה שלנו. כשפועלים מתוך קבלת עול ולא בכוח ההבנה שלנו, דווקא אז מגיעים הכי גבוה ולהצלחה הכי גדולה. כדברי הרבי בשיחה: "חייבים להתחיל בעבודה בכח עצמו, מתוך קבלת עול, ואז נותן הרבי לפי הכוחות שלו, שלא לפי ערך העבודה כלל".

    כפי שמסופר במדרש על רבי חנינא בן דוסא שרצה להביא אבן יפה לירושלים, וה' שלח לו מלאכים בדמות אנשים שיעזרו לו. הם רק אמרו לו שישים את ידו כדי 'לעזור להם', ובפועל ברגע אחד כבר היו בירושלים,

    מתוך חיבור לרבי בקבלת עול, נוכל להשפיע על העולם בלי שהוא ישפיע עלינו.

    בכל פעם שאנחנו מול מצב שסותר אלוקות ומסתיר על הקדוש ברוך הוא, נזכור שאנחנו המשפיעות ולא המושפעות! אנחנו מצויות בניסיון הזה כי התפקיד שלנו הוא לגלות את הקדוש ברוך הוא, דווקא כאן, בפינה הכי נידחת מבחינה רוחנית.

    כמובן שאנחנו חייבות את החומה החד־סטרית, כי בלעדיה נתבלבל.

    מכאן מגיע הכוח של חסידי חב"ד להשפיע בכל העולם. ללכת למקומות הכי נידחים, אלה שנראים לא קשורים ליהדות, ודווקא שם להשפיע.

     

    לסיום, נחדד:

    לימוד החסידות שייך לכל יהודי ולכל יהודייה באשר הם, בכל גיל.

    אי אפשר בלעדיו! הדרך להביא את משיח היא על ידי לימוד והפצת חסידות.

    בכל דבר שלומדים, העיקר הוא לעצור לרגע ולחשוב: 'איך זה קשור אליי? לחיים שלי? לחינוך הילד המאתגר שלי? להתמודדות עם אתגרי החיים? לזוגיות? איך אני יכולה להפיץ את זה הלאה ולהשפיע על הסביבה? איך זה קשור לגאולה?

    לחיים לחיים! בהצלחה לכל אחת בשליחות שלה. תזכרו תמיד להיות משפיעות ולא מושפעות. נזכור שאנחנו מעל העולם, ובזכות זה נזכה מייד ממש ל"גל עיניי ואביטה נפלאות מתורתך" בגאולה האמיתית והשלמה.

     

    מיתר היא מנהלת הקו החסידי 'נסיכות' להעצמת נערות באתגרי הצניעות והמדיה.

    טלפון: 073-3834644

     

    באדיבות מגזין עטרת חיה

    תגיות:

    כתבות נוספות שיעניינו אותך:

    לכתוב תגובה

    עלייך להיות רשומה למערכת כדי לכתוב תגובה.